Vrijdag raakte het nieuws bekend dat Alejandro Pozuelo wil vertrekken bij KRC Genk. Toronto wil Pozuelo heel graag aantrekken, maar ook 2 clubs uit China, Shanghai Shenhua en Shenzhen FC, hebben interesse. Bij KRC hopen ze snel op duidelijkheid, maar dat kan echter nog een tijdje duren. Bij Genk houden ze het been stijf en Pozo zijn manager dreigt zelfs met een juridische procedure. Ook volgens sportief directeur Dimitri de Condé zou het wel eens kunnen uitdraaien in een juridische kwestie, dat liet hij weten aan Sporza.

“Dit bewijst dat voetbal onvoorspelbaar blijft, het is emotie. Ik zou dit niet frustrerend noemen, want dit kan een extra motivatie zijn voor de groep of de club om er nog harder tegenaan te gaan. Op dit moment is Alejandro nog altijd een speler van Genk en misschien in de toekomst ook nog. Als dat niet zo is, hebben we een heel strijdvaardige groep die klaar staat om zijn ambitie waar te maken. Dit zou inderdaad een juridische kwestie kunnen worden, daarom lijkt het mij verstandig dat we ons aan ons statement houden.” Hierbij verwijst de Condé naar het persbericht dat Racing Genk maandagmiddag de wereld instuurde:

“In januari bereikte KRC Genk een rechtsgeldig akkoord met Alejandro Pozuelo dat hij zou blijven tot 14 juni 2019. Zijn management geeft nu aan dat Pozuelo de club eerder wil verlaten. Dat gaat voor KRC Genk in tegen haar engagement met de speler, de hele spelersgroep én haar supporters.
Voor KRC Genk is in dit dossier het sportieve belangrijker dan het financiële. Het gaat de club niet om geld, maar om het sportief project met haar hele spelersgroep. In die groep is Alejandro een zeer belangrijke speler. Daar komt bij dat de wintertransferperiode afgelopen is. Bovendien maakte de club zeer duidelijke afspraken met de hele spelersgroep. Méér dan één speler bleef met het oog op het in stelling brengen van de sterkst mogelijke ploeg in het vervolg van dit seizoen.
Het juridisch dossier sterkt KRC Genk om vol voor dat sportieve project te kiezen. KRC Genk hoopt dat Pozuelo en zijn entourage zich vinden in dit club standpunt. Gezien de gevoeligheid van het dossier werd vanmorgen beslist dat er buiten dit persbericht geen reacties gegeven zullen worden zolang het dossier loopt. Ook niet na de persconferentie vanmiddag.”

Ook Philippe Clement reageerde kort op een mogelijk vertrek van Pozuelo: “Dit zijn niet de leukste dagen, maar het hoort bij de job. Ik heb al een fantastisch jaar met Pozuelo gekend. We zullen zien hoe deze zaak de komende dagen afloopt. Dit is iets voor het bestuur en de entourage van Pozuelo. Ik ben de coach en ben hier om te werken met de spelers die er zijn.”

Verder willen ze bij Genk niet reageren over deze zaak zolang het dossier loopt en verwijst het naar het eerder verschenen persbericht.

Advertentie