Is Lokeren toch nog niet helemaal ten dode opgeschreven? De club won zaterdagavond zowaar tegen The Great Old met 2-1. Een sterk Lokeren, dat zeker beter was dan Antwerp, heeft de overwinning ook te danken aan een betrouwbare doelman: Davino Verhulst, die zich slechts liet kloppen in het slot van de partij (op strafschop).

De topsaves van het weekend komen zonder twijfel op naam van Davino Verhulst te staan. De doelman speelde een ijzersterke wedstrijd en reageerde meermaals perfect op pogingen van onder meer Mbokani en Lamkel Zé.

Ally Samatta bezorgde Genk de overwinning tegen Standard met twee doelpunten. De teller van de Tanzaniaan staat zo op negentien stuks. Vooral bij zijn tweede doelpunt liet Samatta zijn killerinstinct zien door de bal met zijn mindere linker over Ochoa te stiften, iets waar hij ook al in slaagde in de match tegen Antwerp.

Het is de week van de doelmannen: na Davino Verhulst vernoemen we ook Moeskroen-goalie Jean Butez. Butez staat weinig in de schijnwerpers en verdient na zijn goede partij op KAA Gent zeker de nodige aandacht. Vooral de uittrappen van Butez zijn quasi perfect, dat laat hij iedere match opnieuw zien. Net als Verhulst moest Butez zich enkel gewonnen geven op strafschop. Ook Taiwo Awoniyi bevestigde zijn goede vorm van de afgelopen weken door alweer te scoren, en dat tegen zijn ex-ploeg.