De lange Arsenal-periode van Aaron Ramsey zit er bijna op. Het contract van de middenvelder bij de Londense club, waar hij in 2008 zijn eerste verbintenis tekende, loopt binnen enkele maanden ten einde. Hij zette vandaag zijn krabbel onder een contract dat hem tot 2023 aan Juventus bindt.

Ramsey kwam in de zomer van 2008 over van Cardiff City, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Twee uitleenbeurten (Nottingham Forest en Cardiff City) later begon zijn Arsenal-avontuur echt. De voetballer uit Wales speelde ondertussen al 361 wedstrijden voor de Noord-Londense club.

Een titel winnen lukte niet voor de 28-jarige Welshman, hij schreef de FA Cup wel driemaal op zijn naam en ook de FA Community Shield staat twee keer op zijn palmares. Met 62 doelpunten en 64 assists in alle competities kan Ramsey meer dan behoorlijke statistieken voorleggen.

Arsenal staat momenteel 5e in de Premier League. Nog kampioen worden lijkt er niet meer in te zitten, maar in de Europa League hebben de troepen van Emery zeker nog ambities. Donderdag nemen ze het op tegen BATE Borisov in Wit-Rusland, een week later volgt de return in eigen huis. Arsenal is al uitgeschakeld in beide nationale bekertoernooien.

Advertentie