Een huwelijk dat blijft duren, een sprookje dat voor elke supporter werkelijkheid werd. In 2008 geleden kon Manchester City een van de meest talentvolle voetballers van zijn tijd tekenen, Vincent Kompany. Achter elke succesvolle club staat een sterke en trouwe voetballer, toch? De ambities waren duidelijk en sinds 2012 rijgen Kompany & co de bekers aan elkaar.

Hij herinnerde zich nog goed de dag dat hij bij de buren van het grote Manchester United aankwam. Manchester City was geen grote club, er was geen druk om elk weekend te winnen. Pas enkele dagen was Kompany bij de club en in het weekend mocht hij direct starten tegen West Ham United. 3-0 voor Manchester City, Kompany werd meteen gekroond tot man van de match. Het begin van een prachtige carrière. Woorden als charisma, grinta, leiderschap, vallen en opstaan, ambitie, intelligentie… linken we allemaal aan de trotse Belg, die met zijn club de Premier League heeft door elkaar geschud.

Onsterfelijk

Op 30 april 2012 maakte Vincent Kompany zich onsterfelijk, want met zijn kopbaldoelpunt besliste hij de Manchester Derby. Zijn viering is even bekend als het doelpunt. “Wat je zag is wat ik voelde.” Enkele weken later snoepten ze de titel af van hun stadsgenoot en werden ze voor de derde keer sinds 1968 kampioen van Engeland. Dit jaar staat hun 6de landstitel mogelijk op het menu.

Voor zijn 10 jaar als ‘Citizen‘ organiseert Kompany een feest. En in plaats van het feest in teken van zijn 10 jaar bij de club te stellen, draait het rond een liefdadigheidsvent om de daklozen in Manchester te steunen. Er wordt 250.000 euro ingezameld.

Toekomst

Eind dit seizoen loopt zijn contract af en zijn toekomst is nog onduidelijk. Maar diep vanbinnen weet Kompany wel al wat hij wil. Er is maar één plaats waar Kompany zich het meest thuis voelt. Hij was daar om de fundamenten te leggen waar City nu op verder bouwt. Hun kapitein, hun ambassadeur, de magie die hij City bijbrengt als hij tussen de blessures door mag opdraven. Vincent wil er nog alles uithalen. Hij is een atleet, voelt zich sterk, leert nog elke dag bij en heeft een honger naar voetbal die niet gesust kan worden.

Beluister de podcast van redacteur Lennert Van Raemdonck en kom alles te weten over de Belgische voetballers in het buitenland: https://spoti.fi/2TQw4XQ