Een nieuw voetbalweekend wordt afgerond met enkele prachtige doelpunten, en defensieve knalprestaties. Dit weekend belichten we geen Premier League-speler, want de F.A. Cup draait nog op volle toeren.

Bundesliga: Robin Knoche

Wolfsburg staat, gezien de kwaliteiten in de selectie, verrassend hoog in de rangschikking. Het volgt Bayer Leverkusen op de voet met 35 punten. Dit weekend ontvingen ze Mainz 05. De drie punten waren dus een must. Na een vroege voorsprong krijgt de thuisploeg het moeilijk, en rekenen ze op hun verdedigers om de meubelen te redden. De uitploeg krijgt de betere kansen, legt zijn wil op, maar Robin Knoche houdt Wolfsburg recht. Het Duitse jeugdproduct wint het gros van zijn duels, en kan een handvol schoten verwerken. In de 69ste minuut scoren Die Wölfe een penalty, en keert het spelbeeld. Een kwartier later bezegelt Knoche het lot van de wedstrijd.

Nürnberg ontving leider Dortmund als rode lantaarn. Bijna hopeloos ondergaan ze het spel, maar Christian Mathenia houdt zijn ploeg recht. De Duitse doelman zorgt er eigenhandig voor dat de wedstrijd scoreloos eindigt.

La Liga: Ruben Rochina

Levante UD probeert een plek in de middenmoot te verzekeren. Daarvoor is een zege bij Celta de Vigo nodig. In principe geen gemakkelijke opdracht, maar de Galiciërs zijn een vogel voor de kat dit seizoen. Ruben Rochina, een jeugdproduct van F.C. Barcelona, moet de opbouw en creativiteit verzorgden bij de uitploeg. Dankzij Campaña krijgt hij de vrijheid om het spel te maken, en dat doet hij efficiënt. Met twee assists in de eerste helft bepaalt hij het tempo, terwijl hij nog vier grote kansen creëert. Op het uur beslist Paco Lopez om zekerheid in te bouwen. Hij haalt Rochina van het veld voor Doukouré, een lager spelende middenvelder. De wedstrijd ligt al in een plooi, maar eindigt alsnog op 1-4.

Real Sociedad ontving Leganés. De ploeg van Adnan Januzaj moet winnen, willen ze Europa League-tickets bemachtigen. De thuisploeg legt vanaf het begin zijn wil op, maar weet in de eerste helft de kansen niet te converteren in doelpunten. Vijf minuten na rust werkt Mikel Oyarzabal het openingsdoelpunt op aangeven van Januzaj in doel. Amper tien minuten later verdubbelt hij de voorsprong. Na de 3-0 van Willian José is de wedstrijd beslist, en gunt Imanol Barrenetxea Oyarzabal een kwartier rust.

Serie A: Salvatore Sirigu

Thuis lijkt Napoli altijd wel te scoren. Tegen Torino bleek dat echter niet zo evident. I Partenopei krijgt een karrenvracht aan kansen. Van de 26 schoten krijgen ze er echter maar negen op doel. De spitsen stellen het publiek teleur na het missen van enkele niet te missen kansen. Toch was het niet altijd de fout van de spitsen. Salvatore Sirigu pareerde negen keer, waarvan vijf schoten van binnen het strafschopgebied kwamen. Hij komt ook één keer goed uit zijn doel, waardoor hij een één-op-één-kans neutraliseert. Torino komt helemaal niet in het spel voor. De wedstrijd eindigt in een brilscore.

Atalanta – AC Milan moest het duel van de spitsen worden, maar daar besliste Hakan Çalhanoğlu anders over. Hij is de bron van creativiteit, en alomtegenwoordig in balbezit, voor de uitploeg. Bij een gelijke stand na de rust is hij bepalend met een goal en een assist. De wedstrijd eindigt op een 1-3-eindstand.

Ligue 1: Maxime López

Na een zwakke seizoensstart sluipt L’OM geleidelijk aan terug in de top-4. Dit is onder andere te danken aan winteraankoop Mario Balotelli, maar Maxime López is de echte drijvende kracht. Tegen Amiens moeten gewonnen worden om vierde te worden. De kleine Fransman is van opleiding een aanvallende middenvelder. Dit seizoen verdeelt hij het spel meer als infiltrerende middenvelder. Ondanks zijn kleine gestalte staat hij stevig op zijn benen, en neemt hij grip op de wedstrijd. Hij weet Amiens uit verband te spelen met splijtende passes en goede dribbels op het gepaste moment. Na twintig minuten geeft hij een assist voor het openingsdoelpunt van Thauvin. Een kwartier later scoort Balotelli, en zo eindigt de wedstrijd zeventig minuten later. Een efficiënte 2-0 is het verdict.

Teji Savanier is dominant op het middenveld voor Nîmes Olympiques. Hij is het slot op de deur, maar dient ook als spelverdeler tegen Dijon. Net voor het half uur opent hij de score. De wedstrijd eindigt 2-0 na een doelpunt van Bobichon.

Advertentie