Dit voetbalweekend is een absoluut doelpuntenfestijn. De aanvallers lijken volledig in vorm, en daar geniet de neutrale kijker van. We belichten enkele exponenten van deze speeldag.

Premier League: Gerard Deulofeu

Watford staat zevende, en speelt voortreffelijk voetbal onder Javi Gracia. Iedereen verwacht wellicht de drie punten tegen Cardiff City, maar een 1-5-pandoering? Daar denkt zelfs de Spaanse oefenmeester nog niet aan. De ster van de avond is La Masia-gegradueerde Gerard Deulofeu. Na twintig minuten scoort hij het openingsdoelpunt, wat ook het enige doelpunt is voor de rust. Op het uur begint Watford aan een kleine blitzkrieg, waarin ze drie doelpunten scoren binnen een kwartier. De Spaanse flankspeler vervolledigt hier zijn hattrick, en laat Troy Deeney scoren.

Henrikh Mkhitaryan speelt een wisselvallig seizoen, en kleine blessures plagen hem. Tegen The Saints mag hij nog eens starten, en moet hij de creatieve rol van Özil invullen. Voor Arsenal was dit een niet te missen kans om dichter te komen bij Tottenham Hotspur en Manchester United. Met een goal en een assist is hij rechtstreeks betrokken in beide doelpunten van de thuisploeg. Arsenal wint met 2-0.

Bundesliga: Luka Jović

Hij kan maar niet stoppen met scoren! De Servische Benfica-huurling scoort in een 0-3-overwinning tegen Hannover 96 zijn 15de Bundesliga-doelpunt. Met twee assists staat deze teller nu ook op vijf voor het seizoen, en is hij zo bij elk doelpunt van de wedstrijd betrokken. De spits is nu betrokken bij 20 doelpunten na 16 basisplaatsen. Als hij deze vorm aanhoudt, zal Eintracht Frankfurt zijn aankoopoptie ongetwijfeld lichten.

In de kraker tegen Bayer Leverkusen kan Borussia Dortmund een gelijkaardige blamage als enkele weken geleden maar net voorkomen. De thuisploeg wint met 3-2. Jadon Sancho, het Engelse rastalent, bezorgt Wendell allerhande problemen langs de rechterflank. Hij sluit de wedstrijd af met een goal en een assist.

La Liga: Lionel Messi

Lionel Messi scoort tegen Sevilla zijn vijftigste hattrick uit zijn professionele carrière. In een typisch ‘Messiaanse’ stijl neemt hij controle over de wedstrijd, nadat Sevilla twee keer op voorsprong komt. Hij scoort drie knappe doelpunten, met zijn eerste doelpunt als hoogtepunt. Een knappe volley in de kruising brengt Barcelona een eerste keer gelijk. Nadat hij wederom het vel van de Blaugrana redt, legt Luis Suarez op zijn aangeven de 2-4-eindstand vast.

Wesley Hoedt begint een impact te hebben op de defensieve prestatie van Celta Vigo. Op verplaatsing tegen Alavés, de verrassende zesde in de stand, leidt de Nederlander zijn ploeg naar een clean sheet. Spijtig genoeg voor hem kunnen zijn aanvallers hun kansen niet verzilveren. Een brilscore is het verdict.

Serie A: Arkadiusz Milik

De Poolse goalgetter lijkt blessurevrij, en verkeert in bloedvorm. Tegenwoordig levert hij bijna om de wedstrijd een goal of een assist af. Dit zijn indrukwekkende cijfers na lang blessureleed. Tegen Parma kon Milik het slot van de lastige verdediging ontgrendelen, hij speelde efficiënt uit het duel. Met snel kaats- en loopwerk vindt hij de ruimte om tot schoten te komen. Dit resulteert in twee doelpunten, en een groot applaus van de meegereisde aanhang bij zijn wissel kort voor het laatste fluitsignaal. Napoli wint uiteindelijk met 0-4.

Alessio Romagnoli ontpopt zich week na week tot een van de beste Italiaanse verdedigers van het moment. De 24-jarige libero toont tegen Empoli nogmaals zijn klasse. Hij misplaatst geen enkele tackle, wint al zijn duels en weet zich vier keer in de baan van een schot te werpen. Hij imponeert ook met zijn opbouw van achteren uit. A.C. Milan wint met drie tegen nul.

Ligue 1: Christopher Nkunku

De jonge Parijzenaar krijgt niet veel kansen, maar is gretig en grijpt ze telkens met beide handen. Paris Saint-Germain heeft veel aanvallende weelde, maar dankzij blessures staat Nkunku eindelijk aan de aftrap. Tegen Nîmes neemt hij initiatief en vat hij de koe onmiddellijk bij de horens. Hij oogt gretig op beide fronten van het spel. In balverlies toont hij grinta en werklust. Daartegenover staat creativiteit en snelheid in balbezit. Dankzij zijn hoge druk recupereert hij de bal meerdere keren, en kan hij dit in de omschakeling verzilveren. Een doelpunt en een assist zijn zijn verdienste in een 3-0-winstpartij.

Amiens probeert de degradatie te ontlopen en kan alle punten gebruiken. Thuis winnen ze verrassend van OGC Nice, met het kleinste verschil. Sehrou Guirassy scoort het enige doelpunt van de wedstrijd. De leenspeler van Keulen opent zo zijn rekening in de Ligue 1.

Advertentie