Standard is dit seizoen met 30 op 39 de beste thuisploeg in de Jupiler Pro League. De Rouches wonnen, als we ook de knappe Europese zege tegen Sevilla meerekenen, hun laatste 7 wedstrijden op Sclessin. Vrijdag staan de troepen van Preud’homme tegenover Moeskroen, dat een sportieve droom beleeft in 2019: 18 op 18!

Laatste 7 thuiswedstrijden RSCLLaatste 6 wedstrijden REM
3-0 vs. Sevilla2-1 vs. KV Oostende (T)
1-0 vs. Sevilla1-2 vs. Genk (U)
4-1 vs. Zulte Waregem3-0 vs. Charleroi (T)
3-1 vs. KV Oostende1-2 vs. Gent (U)
2-1 vs. KV Kortrijk3-0 vs. Cercle Brugge (T)
2-1 vs. Anderlecht1-0 vs. Lokeren (T)
3-1 vs. Lokeren

Standard – Moeskroen is een veelbelovende wedstrijd. In eigen huis leggen de Luikenaars bijna altijd dominant voetbal op de mat, terwijl Les Hurlus niet alleen in topvorm verkeren, maar ook de kwaliteiten hebben om elke tegenstander pijn te doen met georganiseerd countervoetbal. De laatste twee overwinningen die Moeskroen op verplaatsing liet noteren, werden op die manier behaald op Genk en Gent.

Vorig seizoen was deze affiche al een van de meest spectaculaire wedstrijden van het Belgische voetbaljaar. Standard haalde een achterstand in de slotfase op met tien man en sleepte nog een 4-3-zege uit de brand.

Twee van de doelpunten van Moeskroen werden vorig jaar gescoord door Taiwo Awoniyi. De naar Henegouwen teruggekeerde Nigeriaan scoorde al 5 doelpunten in amper 6 wedstrijden en lijkt zijn beste vorm terug helemaal te pakken te hebben.

De heenwedstrijd eindigde op een brilscore, maar ondertussen hebben beide teams grote stappen vooruit gezet

De wedstrijd op Sclessin begint vrijdag om 20u30. Het stadion is uitverkocht. Hieronder kan je de wedstrijdselecties raadplegen.

Djenepo keert terug uit blessure, voor Sa kwam de wedstrijd net te vroeg
Vojvoda en Leye hebben een verleden bij Standard