De eerste 9 wedstrijden in eigen huis vormden geen probleem voor Borussia Mönchengladbach. Met 27 op 27 lieten Die Fohlen geen enkel punt liggen. Sinds februari speelden de troepen van Dieter Hecking 3 wedstrijden in het Borussia-Park, driemaal was een zware nederlaag het verdict.

Mönchengladbach is nog steeds de tweede beste thuisploeg in de Bundesliga, enkel Borussia Dortmund deed beter. De wedstrijden in eigen huis zijn echter zeer belangrijk voor ‘BMG’ als het wil eindigen op plek 3 in de competitie. Nederlagen tegen het grote Bayern München en subtoppers als Hertha en Wolfsburg zijn op zich geen schande, maar het is vooral de manier waarop die zorgen baart.

  • 0-3 vs. Hertha Berlijn
  • 0-3 vs. Wolfsburg
  • 1-5 vs. Bayern München

Het doelsaldo van 1-11 is een ramp. Tegen Wolfsburg hadden ze misschien meer verdiend bij Gladbach, maar de andere twee wedstrijden gingen kansloos verloren. Ondertussen is Leipzig naar de 3e plaats geklommen en hijgen onder meer Frankfurt en Leverkusen in Mönchengladbachs nek.

Volgende week gaan Die Fohlen op bezoek bij Mainz, daarna moet het team zich thuis herpakken tegen Freiburg.