Het verhaal dat de Jupiler Pro League al weken bezighoudt, komt eindelijk op zijn einde. Alejandro Pozuelo van Racing Genk trekt na de reguliere competitie naar Toronto FC. Racing Genk ontvangt om en bij de 10 miljoen euro voor zijn kapitein.

Racing Genk zal niet kunnen rekenen op hun kapitein in play-off 1, de Spanjaard zal Genk nog voor de start van de play-offs verlaten voor Toronto. Pozuelo uitte eerder al zijn ongenoegen over het standpunt van Racing Genk met betrekking tot een mogelijke transfer van hun goudhaantje. Volgens Pozuelo werd hem bij de vorige contractverlenging een transfer beloofd, Racing Genk ontkende dat. Het begin van een hele soap. Een contractbreuk was voor Pozuelo ook geen optie, clubs in Canada mogen geen spelers aantrekken die contractbreuk hebben gepleegd.

De Spanjaard lag op ramkoers met de Limburgse club, de situatie werd onhoudbaar. In een poging een oplossing te vinden, trok voorzitter Peter Croonen zelf naar de VS om er te onderhandelen met het bestuur van Toronto FC. Daar kwam niet meteen een oplossing uit de bus, Racing Genk wou de aanvallende middenvelder pas na het seizoen laten gaan, Toronto wou dan weer dat de speler onmiddellijk overkwam zodat hij meteen inzetbaar was voor de eerste speeldag in de MLS. De clubs vonden elkaar uiteindelijk in het midden, de speler zal na het einde van de reguliere periode overkomen. De MLS zal dan al twee speeldagen bezig zijn. Een ware aderlating voor Racing Genk, maar met een ontevreden kapitein ben je misschien ook niet veel.

Advertentie