De troon van Gennaro Gattuso wankelde al meerdere keren, maar het vertrouwen in hem werd steeds behouden. Daar plukt AC Milan nu de vruchten van, want het beleeft vooralsnog een geweldig kalenderjaar. In de Coppa Italia versloegen de Rossoneri Sampdoria en Napoli en na de brilscore op Lazio mogen ze zich in de terugwedstrijd favoriet noemen om de finale te halen. In de competitie verloor Milan dit jaar nog niet, de Supercoppa (1-0 voor Juventus) op 16 januari was de enige nederlaag van het team in 2019.

Genoa 0-2 AC Milan
AC Milan 0-0 Napoli
AS Roma 1-1 AC Milan
AC Milan 3-0 Cagliari
Atalanta 1-3 AC Milan
AC Milan 3-0 Empoli
AC Milan 1-0 Sassuolo

Met de puntenteller op 17 stuks en een doelpuntensaldo van +11 (13-2) kunnen de eerste 7 wedstrijden van het jaar in de Serie A als een groot succes worden beschouwd. Door de knappe reeks is Milan opgeschoven naar plaats 3.

De transfer van Krzysztof Piatek bleek ook een schot in de roos te zijn geweest, want de Poolse goalgetter blijft de doelpunten aaneenrijgen: 7 doelpunten uit 8 wedstrijden, waarvan 5 in de Italiaanse hoofdklasse.

Zaterdag gaat Milan op bezoek bij hekkensluiter Chievo Verona.