De eindspurt van de reguliere competitie is ingezet. Daarmee is ook de strijd om de laatste plekjes in PO1 losgebarsten, met nog 6 ploegen die vechten om de laatste 3 plaatsen. In dit artikel bekijken we de speelschema’s van de betrokken teams.

Standard

De Rouches hadden vorig weekend al de mogelijkheid om zich van een ticket te verzekeren, maar een bij momenten matig Standard botste op een gemotiveerd en gretig Moeskroen. Dit weekend moet er minstens één punt gepakt worden om de concurrenten op afstand te houden. Het zal voor de Luikenaars moeten gebeuren tegen Cercle (U) en Waasland-Beveren (T).

STVV

De Kanaries verbaasden dit seizoen vriend en vijand met goed voetbal en mooie resultaten. Bijna alle top 6-ploegen gingen voor de bijl op Stayen. Enkel Racing Genk kon de 3 punten meegraaien. STVV heeft op papier wel het moeilijkste schema. Het moet dit weekend naar Moeskroen en ontvangt op de laatste speeldag AA Gent. Enkel een 6 op 6 kan Sint-Truiden zekerheid geven, want Anderlecht en Gent volgen op respectievelijk 1 en 2 punten afstand.

Anderlecht

Het is op zijn minst verrassend te noemen dat Anderlecht nu nog moet strijden om een ticket. De recordkampioen is sinds de invoering van het play-off-systeem namelijk altijd van de partij. Als het zou mislopen, dan zou dit simpelweg desastreus zijn voor de recordkampioen. Maar ze hebben natuurlijk wel alles in eigen handen. Met een thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk en een bezoek aan KV Oostende, zou het alvast moeten lukken.

AA Gent

Enkele weken geleden leken de Buffalo’s uitgeteld. Maar met een deugddoende zege tegen Standard brachten ze zichzelf terug in de race. Gent maakt nog steeds een vrij grote kans op play-off 1, maar heeft het niet helemaal zelf in handen. Het moet namelijk of vertrouwen op puntenverlies van Standard of Anderlecht, of de troepen van Jesse Thorup moeten zelf de drie punten gaan halen bij rechtstreekse concurrent Sint-Truiden. Maar eerst ontvangen ze nog KV Oostende in de Ghelamco Arena.

KV Kortrijk

Als KV Kortrijk nog in play-off 1 geraakt, mag dat een mirakel genoemd worden. Mathematisch is het wel nog altijd mogelijk. Maar dan moeten er bij de concurrenten veel punten verloren worden. Willen de Kerels zich alsnog kwalificeren, dan zullen ze moeten hopen op dubbel puntenverlies van Gent en Anderlecht. De club uit de hoofdstad is hun tegenstander dit weekend (U). Daarnaast moeten ze dan ook nog Antwerp kloppen in het eigen Guldensporenstadion.

Charleroi

Nog zo’n team dat een mirakel nodig heeft om zich te kwalificeren. Eigenlijk moeten de Carolo’s niet meer op een ticket hopen, want net zoals KVK is het erg afhankelijk van wat er op de andere velden gebeurt de komende twee speelrondes. Er moeten al 4 ploegen punten verliezen, wil het een kans maken. Felice Mazzu en de zijnen zullen er voor het eerst in 4 seizoenen (waarschijnlijk) dus niet bij zijn. Charleroi trekt nog naar de Bosuil en ontvangt op de laatste speeldag Eupen.