Op 22 maart speelt DR Congo de belangrijke laatste wedstrijd van het kwalificatietoernooi voor de Afrika Cup, in eigen land tegen Liberia. In groep G staat het team 3e, op twee punten van Zimbabwe en op één eenheid van Liberia. Bondscoach Ibengé neemt 5 spelers uit de Belgische hoofdklasse op in zijn kern.

De groepswinnaars gaan door, net als de drie beste op de tweede plaats gerangschikte landen. Er moet dus absoluut gewonnen worden van Liberia. In de selectie zijn Bokadi (Standard; terug uit blessure) en Mbokani (Antwerp; terug in vorm) de meest opvallende nieuwe namen.

‘Belgen’ in de selectie
Merveille Bokadi Bope (Standard) – 19 caps
Yannick Bolasie (Anderlecht) – 35 caps
Jonathan Bolingi (Antwerp) – 22 caps
Dieumerci Mbokani (Antwerp) – 40 caps
Paul-José Mpoku (Standard) – 10 caps

Andere bekende namen voor de Belgische voetballiefhebber zijn Christian Luyindama, door Standard uitgeleend aan Galatasaray, en Chancel Mbemba, ex-Anderlecht.