De reguliere competitie nadert stilaan zijn ontknoping en zo vallen de laatste puzzelstukjes in elkaar voor de ploegen die play-off 1 zullen gaan spelen. Het zal nog gaan tussen KAA Gent en STVV, die komende zondag in een onderling duel gaan uitvechten wie er bij de eerste zes terecht komt. Anderlecht is daardoor zeker van een deelname aan PO1 en dat onder andere door Sven Kums, die met twee doelpunten cruciaal was afgelopen zondag.

RSC Anderlecht – KV Kortrijk eindigde op 2-0. Kums leidde Anderlecht zo goed als in zijn eentje naar PO1 met twee fantastische doelpunten. Na een één-twee met Yannick Bolaise schakelde Kums twee tegenstanders uit en mikte hij de bal vervolgens knap in doel. Kums’ tweede doelpunt was ook eentje van grote klasse op zijn gekende wijze, hij krulde een vrije trap perfect voorbij KVK-doelman Bruzesse. De teller van Kums komt zo op vijf doelpunten te staan en lijkt hij net op tijd in vorm te geraken voor de play-offs

Club Brugge ging vlotjes voorbij Eupen met 0-4 en dat mede door Gouden Schoen Hans Vanaken. Met twee goals en een assist op Krépin Diatta kroonde hij zich tot matchwinnaar en solliciteerde hij opnieuw naar een nieuwe selectie voor de Rode Duivels. Standard ging met 1-2 winnen bij Cercle Brugge en vooral Paul-José Mpoku was een belangrijke schakel in die overwinning. Standard speelde met een aangepast systeem om defensief sterker te zijn, Bokadi kwam het middenveld versterken en er werd zonder echte spits gespeeld. In dat systeem is er een belangrijke functie weggelegd voor Mpoku als rustpunt op de 10. Hij vervulde die rol uitstekend.

Ten slotte vermelden we ook nog de goede prestatie van Jean-Luc Dompé met KAA Gent. Dompé zorgde voor de Gentse winning goal, waarin hij beheerst de bal in doel schoot. Het was nog maar het eerste doelpunt voor de winger in onze competitie dit seizoen.

Advertentie