Domenico Tedesco is geen trainer meer van Schalke 04. De 7-0-pandoering tegen Manchester City was de druppel te veel. Tedesco was er sinds de zomer van 2017 aan de slag. Huub Stevens neemt voorlopig over.

‘We gaan onze sportieve situatie deze week grondig bestuderen’, zei sportief directeur Jochen Schneider na de Champions Leaguewedstrijd van afgelopen dinsdag. Schalke kreeg er maar liefst 7 om de oren van Manchester City. Daarmee was het lot van Domenico Tedesco beslist. Hij wordt samen met zijn assistent Peter Perchtold de laan uitgestuurd.

Een echte verrassing is het ontslag niet, want Schalke zit al een heel seizoen in het sukkelstraatje. In de Bundesliga staan Die Köningsblauen op een teleurstellende 14de plaats.

In de Champions League deed Schalke het nog goed. Het overleefde een poule met Porto, Galatasaray en Lokomotiv Moskou. Met dat sprookje eindigt ook de periode van Tedesco bij de ploeg uit Gelsenkirchen.

Coach ad interim

Ondertussen raakte ook bekend dat de Nederlander Huub Stevens het roer overneemt tot het einde van het seizoen. Stevens was al tweemaal trainer bij Schalke. Een eerste keer van 1996 tot 2002 en een tweede periode van 2011 tot 2012. Hij won een UEFA Cup en de Duitse beker. Hij werd ook door de fans verkozen tot trainer van de eeuw.

Advertentie