De reguliere competitie is ten einde gekomen, alle kaarten zijn geschud voor de play-offs. De remontada van de dertigste speeldag kwam van niemand minder dan Standard. De club uit Luik stond 0-3 in het krijt tegen Waasland-Beveren, maar zette die scheve situatie in vier minuten tijd recht (3-3). Twaalf minuten voor affluiten zorgde Orlando Sa voor de 4-3. De man in vorm was Moussa Djenepo met als kers op de taart twee doelpunten in evenveel minuten.

Djenepo met zijn coach tijdens de zomervoorbereiding

Met een enorme vechtlust kwam Standard terug in de wedstrijd, en dat kenmerkt de ploeg van Michel Preud’homme. Djenepo was de meest kwieke figuur op het terrein en met twee treffers een belangrijke pion tijdens de bliksemsnelle remontada. Bij zijn eerste doelpunt liep hij goed in op een pass van Mehdi Carcela en liet hij Roef kansloos. Nauwelijks twee minuten later zette de Malinese winger de 3-3 op het bord na een snelle omschakeling met een prima assist van Mpoku.

De wedstrijd tussen Standard en Waasland-Beveren kende nog een andere uitblinker: Stefan Milosevic. Hij leek de grote held te worden door Beveren met een 0-3-voorsprong op rozen te zetten, maar die droomzege verdween als sneeuw voor de zon. Milosevic’ eerste doelpunt was het resultaat van een knappe kopbal, zijn tweede was een typisch geval van ‘de juiste man op de juiste plaats’, een handige kwaliteit voor een spits. Bij het derde doelpunt versloeg hij Ochoa met een goed schot.

KAA Gent haalt Play-off 1 en dat door te gaan winnen op het veld van de rechtstreekse concurrent, STVV. Er werd met 0-2 gewonnen, en voor Gent was Roman Yaremchuk zeer belangrijk. De aanvaller stond al sinds november droog, maar kwam gelukkig net op tijd terug in vorm. Zijn eerste doelpunt was een cadeautje van Elton Acolatse, hij passte de bal recht in de voeten van Yaremchuk, die koel afwerkte. Midden in de tweede helft slaagde Yaremchuk erin Steppe een tweede keer te fusilleren en ditmaal op voorzet van Sørloth.

Wij hebben ook nog een eervolle vermelding voor:
Yari Verschaeren, die Anderlecht maar weer eens een grote dienst bewees met twee assists
Junya Ito, de Japanner was de beste man aan de Gaverbeek met een assist en een treffer

Advertentie