Het moest er eens van komen: na dertien wedstrijd ongeslagen te zijn verloor de U21-ploeg van Johan Walem woensdagavond in extremis met 3-2 van Denemarken. Voor rust stonden de jonge Duivels nog 0-2 voor. In de blessuretijd sloegen de Denen erin nog tweemaal te scoren.

In juni staat het EK op het programma en de Duivels bereidden zich in Denemarken voor, met ook een oefenpartij tegen de Deense beloften. De Duivels waren in de eerste helft niet de betere ploeg, maar er werd toch de kleedkamer ingegaan met een 0-2-voorsprong. Een Deense owngoal en een doelpunt van Francis Amuzu zorgden voor een comfortabele voorsprong.

Johan Walem zette in het begin van de tweede helft maar liefst acht nieuwe namen in en daardoor liep het bij de Belgen niet beter. Er was geen organisatie meer te bespeuren op het veld en de Denen profiteerden daar na één minuut voetballen al optimaal van. De overwinning leek een feit, maar in minuut 92 zorgde Jonas Wind voor de 2-2. Het onwaarschijnlijke gebeurde en in minuut 94 werd het zowaar 3-2 via Stage. Er werd voor het laatst verloren in oktober 2016 tegen Letland (0-1).  Zo kreeg de beloftenploeg van Johan Walem een stevige kater te verwerken in de aanloop naar het EK in juni, waar ze in een poule zitten met Polen, Spanje en gastland Italië.

Opstelling België: Jackers, Cools, Vanheusden (46′ Bushiri), Cobbaut (46′ S. Mmaee), De Norre (46′ Miangue), Lukebakio (46′ Wouters), Vanlerberghe (46′ De Sart), Mangala (46′ Omeonga), Amuzu (46′ Bastien), Leya Iseka, Schrijvers (46′ Saelemaekers)

Noot voor onze Genkse lezers: bij Denemarken speelden Joakim Maehle en Marcus Ingvartsen mee.

Advertentie