Romelu Lukaku moet de wedstrijd van donderdagavond tegen Rusland aan zich voorbij laten gaan. Lukaku zou een voetblessure hebben, maar de medische staf lost heel weinig over de aard van de blessure. Achter de wedstrijd zondag tegen Cyprus staat nog een vraagteken, dat aldus Roberto Martinez op de persconferentie.

“We willen hem fit krijgen, maar voorlopig is hij niet beschikbaar. Romelu Lukaku is onderdeel van de geschiedenis van het Belgische voetbal. Hij is onze recordtopschutter. Maar hij moet fit zijn. Romelu blijft bij de groep. We beslissen na de wedstrijd tegen Rusland of hij inzetbaar is op Cyprus.”

Voor de wedstrijd tegen Rusland zullen naast Lukaku, die allicht vervangen zal worden door Michy Batshuayi, ook Vincent Kompany, Thomas Meunier, Mousa Dembélé, Thomas Vermaelen en Axel Witsel gemist worden. De kans is zo reëel dat Youri Tielemans en Leander Dendoncker herenigd worden op het middenveld.

Advertentie