Van 21 juni tot 19 juli zal binnen enkele maanden de Afrika Cup plaatsvinden in Egypte. Vandaag werden de laatste kwalificatiewedstrijden afgewerkt en zijn alle deelnemers bekend. De loting vindt plaats op 12 april, dan zullen de 24 landenteams verdeeld worden in 6 groepen.

Deelnemers per kwalificatiepoule
A: Madagaskar, Senegal
B: Marokko, Kameroen (regerend kampioen)
C: Mali, Burundi (eerste deelname)
D: Algerije, Benin
E: Nigeria, Zuid-Afrika
F: Kenia, Ghana
G: Zimbabwe, DR Congo
H: Guinee, Ivoorkust
I: Angola, Mauritanië (eerste deelname)
J: Tunesië, Egypte (gastland; recordkampioen)
K: Guinee-Bissau, Namibië
L: Oeganda, Tanzania

Wat ontbrekende landen betreft, is Burkina Faso de meest opvallende naam. Het werd pas derde in groep I, terwijl het bij de vorige editie in 2017 nog 3e werd. De twee finalisten toen, Kameroen en Egypte, slaagden er nu niet in hun kwalificatiegroep winnend af te sluiten.