Soms heeft men het wel eens over voetballers die op enkele jaren tijd een uitpuilende prijzenkast bij elkaar gevoetbald hebben. Er wordt dan gedacht aan standaardnamen zoals Messi, Ronaldo, Mbappé of Buffon. Er zijn voetballers die qua prijzen ook in dat rijtje passen en het met heel wat minder aandacht moeten doen. Blaise Matuidi is een van die voetballers.

Matuidi’s grote voetbalcarrière begon bij US Fontenay-sous-Bois, zijn plaatselijke club. Hij was grote fan van PSG. De Nigeriaan Jay-Jay Okocha was zijn grote idool. Zijn profcarrière begon in 2004 bij Troyes, daar speelde hij drie jaar om dan te verkassen naar Saint-Étienne. Na vier jaar rijpen was hij klaar voor een topclub. PSG kwam de Fransman halen. Hier begon zijn zoektocht naar prijzen.

Hij werd er op zes jaar tijd maar liefst vier keer kampioen, met ook vier keer de Supercup als gevolg. Ook won hij driemaal de Coupe De France en kon hij vier keer de beker van de Coupe de la Ligue in de lucht steken. In 2017 kocht Juventus Matuidi voor 20 miljoen euro.

Zijn eerste seizoen was meteen een voltreffer. Onder Allegri was Matuidi onbetwist basisspeler en pakte hij met zijn team de dubbel. Daarnaast werd hij ook wereldkampioen met Frankrijk. Ook op dit toernooi was hij een belangrijke schakel voor zijn team.

Toegegeven, Matuidi is geen lust voor het oog. Niemand zet zijn televisie aan om speciaal naar Matuidi te kijken. De meeste mensen kijken er niet naar uit om iemand een hele wedstrijd gaten dicht te zien lopen. Wie daar interesse voor heeft, zapt wel door naar een marathon die uitgezonden wordt.

Voor een coach is hij echter van goudwaarde. Hij kan balans in een team brengen als geen ander. Het ziet er bij momenten niet uit, maar hij is wel altijd efficiënt. Daarnaast blijkt hij ook nog eens een persoonlijkheid in de kleedkamer zijn. Blijkbaar is hij op z’n zachtst gezegd zeer bevorderlijk voor de groepssfeer. Kortom, elk team zou een speler als Matuidi kunnen gebruiken.

Advertentie