Verdediger Rocky Bushiri zal volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk uitkomen voor KV Oostende. Eupen huurde de jonge Belg van de West-Vlaamse club, maar wilde de in het huurcontract opgenomen som niet betalen. De aankoopoptie werd dus niet gelicht.

“Rocky zette stappen afgelopen seizoen en zal bij ons voluit zijn kans krijgen in de voorbereiding.”

Hugo Broos

Vorig seizoen kreeg Bushiri veel speelminuten in Play-off 2, maar KVO besloot de centrale verdediger toch elders te laten rijpen. De sympathieke speler van de Belgische beloftenselectie doorkruiste het hele land en kwam terecht bij Eupen, dat hem huurde met aankoopoptie.

In Duitstalig België werd Bushiri een vaste waarde vanaf speeldag 5. In de beginfase van het seizoen vreesde men voor degradatie, maar al snel werd duidelijk dat Eupen voldoende punten zou verzamelen om het behoud relatief eenvoudig te verzekeren. De Panda’s eindigden de reguliere competitie met 5 punten meer dan KV Oostende (14e) op plaats 12.

Ook in PO2 is KAS Eupen goed gestart, in – hoe kan het ook anders – Oostende werd met 1-2 gewonnen. Bushiri zal nog 9 wedstrijden lang uitkomen voor het team van Makélélé, maar volgend seizoen speelt hij allicht terug in de kleuren van KVO.

“Ik voel me goed in Eupen en ben blij dat ik er quasi elke week speelde. Maar ik ben ook verheugd dat ik volgend seizoen mijn kans zal krijgen bij de ploeg waar ik opgroeide, samen met Jelle Bataille en Robbie D’Haese.”

Rocky Bushiri