De play-offs zijn begonnen en de wedstrijden volgen elkaar razendsnel op. Dinsdagavond is de tweede speeldag al van start gegaan, maar wij kaarten nog even na over de spectaculaire eerste speeldag, en dat vooral in PO1. De drie grootste titelkandidaten, Genk, Club Brugge en Standard, wonnen  overtuigend en dat door overtuigend voetbal. Razvan Marin was de indrukwekkendste speler afgelopen speeldag.

Marin Bokadi
Razvan Marin, rechts op de foto, is Speler van de Week (Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.)

Razvan Marin is bezig aan zijn afscheidstournee in de Belgische competitie, want de Roemeen verlaat Standard zo goed als zeker op het einde van het seizoen voor Ajax. De Nederlandse topclub zal blij geweest zijn met het niveau dat de middenvelder haalde tegen Antwerp. Na een paar minuten was Marin al dicht bij de 1-0, maar hij zag zijn schot op de paal belanden. In de tweede helft leverde hij toch een fantastische assist af aan Djenepo, de Roemeen ontwrichte het lage blok van Antwerp in zijn eentje. Ook bij het derde doelpunt was de assist van Marin, hij schilderde de bal recht voor de voeten van Laifis, die de match helemaal besliste.

KRC Genk won overtuigend tegen Anderlecht, er werd zowaar met 3-0 gewonnen en dat mede door een fantastisch doelpunt van Junya Ito. De Japanner heeft zich helemaal aangepast aan de competitie en was samen met Joakim Maehle een gesel voor de linkerflank van paars-wit. Maehle profiteerde van een slippertje van Didillon en Ito kon de bal heerlijk in doel draaien, en dat zelfs met pijn in de heup.

Club Brugge won, net als Racing Genk, met 3-0. Gent werd bij momenten weggespeeld en Thomas Kaminski voorkwam veel erger met een paar bijzonder goede reflexen. Emmanuel Dennis was een echte wervelwind op zijn rechterflank. De Nigeriaan was bij zowat elke aanval betrokken en leverde zelfs 2 assists af.