De overgang van Razvan Marin van Standard naar Ajax is een feit. De club uit Amsterdam heeft de transfer vandaag bevestigd, de Roemeense spelmaker tekende een contract tot 2024. Ajax maakt €12.500.000 over aan de Luikenaars.

In januari 2017 moest Marin de vervanger van Trebel worden bij de Rouches. Hij kwam over van Viitorul, waar hij ook zijn jeugd doorbracht (Academia Hagi). De middenvelder had even tijd nodig om zich helemaal door te zetten, maar ondertussen heeft hij zich helemaal bewezen en is hij een sterkhouder geworden die uitgegroeid is tot een niveau dat de naar Anderlecht vertrokken Fransman eigenlijk nooit gehaald heeft bij Standard.

Razvan Marin is een voetballer die een geweldige techniek weet te koppelen aan spelinzicht en karakter. Met die kwaliteitenmix speelde hij zich in de harten van het Luikse publiek, dat zonder blessures of schorsingen nog 8 wedstrijden van hem kan genieten in PO1. Daarmee bereikt Marin allicht de kaap van 100 wedstrijden, momenteel staat de teller op 96. Hij gaf reeds 21 assists – goede voorzetten zijn het handelsmerk van Marin – en deed de netten zelf 14 keer trillen. Zijn laatste doelpunt, het winnende strafschopdoelpunt op Gent gisteren (1-2), ging zelfs bijna helemaal door de netten heen.

Marin gaf twee assists in de openingswedstrijd van Play-off 1

Het is nog niet duidelijk of er bepaalde bonussen en/of een doorverkooppercentage opgenomen zijn in de deal. Wat wel zeker is, is dat Marin vanaf 1 juli een speler is van Ajax.