De play-offs zijn een echte rollercoaster. Club Brugge en Standard hebben de achtervolging op KRC Genk ingezet. De achterstand op leider Genk bedraagt respectievelijk amper één en twee punten. Genk ging dinsdagavond de boot in tegen een stug Antwerp, dat verdedigend opnieuw heel sterk stond. Genk kwam er een paar keer door, maar botste telkens op Sinan Bolat, die zich tot matchwinnaar kroonde.

Het is een wonder dat Genk niet scoorde op de Bosuil dinsdagavond. Samatta, Ito en vooral Paintsil hadden uitstekende mogelijkheden om er eentje in te leggen, maar telkens stond Sinan Bolat in de weg. Bolat haalde zowaar bijna met elk lichaamsdeel een bal uit zijn doel. Hij slaagde er meermaals in de hoek voldoende klein te maken, waardoor hij de pogingen van Ito en Samatta kon pareren. Paintsil, die op één meter van doel stond, kon Bolat zelfs niet verslaan. Antwerp heeft zo zijn allereerste match ooit gewonnen in PO1, en dat tegen de titelfavoriet.

KV Kortrijk heeft in de eerste twee wedstrijden in PO2 het maximum van de punten gepakt, maar dat leek er even anders uit te zien. In de 92ste minuut wist Andrijasevic Waasland-Beveren op 2-2 te zetten. Het leek op een gelijkspel uit te draaien, maar daar besliste Koita in minuut 93 heel anders over. De spits pakte uit met een fantastische pegel en schoot zo zijn ploeg naar het maximum van de punten.