Charly Musonda Jr. wacht nog altijd op zijn grote doorbraak. Musonda, wel nog altijd maar 22 jaar, staat al jaren te boek als een van de grootste Belgische talenten, maar het is nog steeds wachten op de grote stap vooruit. Musonda keert terug naar Chelsea na een mislukte uitleenbeurt aan Vitesse, door opnieuw een blessure die roet in het eten gooide. 

Het zit tegenwoordig niet voor Charly Musonda Jr. Begin september speelde hij zijn laatste wedstrijd, een oefenwedstrijd tegen Antwerp. In die wedstrijd liep hij een knieblessure op en daarmee blijft de Belgische belofte op de sukkel. Hij kwam zelfs in geen enkele officiële wedstrijd in actie voor Vitesse. Zijn vorige huurperiode, bij Celtic, draaide ook op niets uit. Zijn enige succesvolle periode had hij bij Real Betis, maar ook daar gooide een blessure roet in het eten. Toen hij opnieuw fit was, beschikte Betis over een nieuwe trainer, Gustavo Poyet. Hij was echter geen fan van de dribbelvaardige winger.

Johan Boskamp verklaarde aan Sporza dat hij verrast is om het feit dat Musonda nog altijd niet is doorgebroken.”Ik geloof nog altijd dat hij kan slagen, maar nu moet hij vooral spelen. Dan kan je misschien beter een stapje terugzetten om daarna twee stappen vooruit te gaan. Zeggen dat trainers hem niet moeten omdat hij te veel voor zichzelf speelt, is nonsens.Charly speelt nooit voor zichzelf, maar hij zal een bal ook nooit wild wegtrappen. Dat hij vertrekt bij Vitesse zal ook niet aan de trainer liggen. Wie de samenwerking tussen Chelsea en Vitesse een beetje kent, weet dat hij zou blijven als Chelsea het zo wil.”

Musonda heeft in Chelsea nog een contract tot medio 2022 en nu is de vraag waar zijn toekomst volgend seizoen ligt. Verschillende Belgische ploegen, zoals RSC Anderlecht en KRC Genk, zouden een optie, zijn maar ook het buitenland is een mogelijkheid voor de eeuwige Belgische belofte.