In de zomer van 2014 had Atlético Madrid na het vertrek van Courtois naar Chelsea een nieuwe doelman nodig. Die werd gevonden bij Benfica, dat 16 miljoen euro op de rekening mocht bijschrijven. De transfer bleek een schot in de roos: Jan Oblak (28) wordt vandaag de dag gezien als een van de allerbeste keepers ter wereld. Vandaag tekende de Sloveen een contractverlenging dat hem tot 2023 in het Wanda Metropolitano zal houden.

Jan Oblak kwam al 203 keer in actie voor Atlético. Met maar liefst 115 clean sheets in totaal laat hij vooralsnog geweldige statistieken noteren. Dat zijn verdedigers weten wat ze doen is een feit, maar ook Oblak laat zich zelden tot nooit op een foutje betrappen. Met Atleti voegde de doelwachter reeds een Europa League-eindzege toe aan zijn palmares, net als de nationale en Europese Supercup.

Advertentie