Nathan Fasika mag de komende tijd meetrainen bij de Rouches. Hij is een 19-jarige centrale verdediger die tot nu in eigen land voor Olympic Club Jeunesse de Kinshasa speelt in een provinciale competitie, waar hij een vaste waarde in de basiself is. Sinds enkele maanden is hij ook vaste klant bij de U20 van DR Congo.

De rijzige Fasika (187 cm) kan het beste vergeleken worden met Christian Luyindama. Beiden zijn sterk in het duel en hebben een goede tackle in huis. Fasika krijgt de komende drie maanden de kans om zich te bewijzen bij de Luikse beloften.

Het is niet de eerste keer Standard een jong Afrikaans talent de kans geeft om een contract te versieren. Zo trok ook Moussa Djenepo na een testperiode (huur met aankoopoptie) naar De Vurige Stede. Momenteel staan ook twee jonge Colombiaanse aanvallers mee op het oefenveld bij Standard.

Advertentie