De play-offs zijn halfweg en voor KRC Genk ziet het er op dit moment heel goed uit. Het staat maar liefst 5,5 punten voor op achtervolger Club Brugge. Genk was de enige ploeg die dit weekend kon winnen in PO1 en deed dat voor het eerst in zeven jaar nog eens op Sclessin, en dat met een imponerende Bryan Heynen.

Het wordt Bryan Heynen wel eens verweten dat hij te weinig scoort, maar afgelopen vrijdag tekende hij toch ook al voor zijn derde doelpunt van het seizoen. Heynen was perfect op tijd ingeschoven en gleed een voorzet van Trossard in doel. Bij het derde doelpunt leverde hij rustig de assist af aan Trossard.

Heynen speelde een goede wedstrijd en liet wederom een sterke balrecuperatie noteren, gecombineerd met een goede dosis vista. Ook Danny Vukovic speelde een beresterke partij. Hij moest zich slechts één keer gewonnen geven op een schot van Razvan Marin, maar hij pareerde de ballen van onder andere Djenepo, Carcela en Marin uitstekend.

Club Brugge strandde tegen Antwerp op een 0-0-gelijkspel. Antwerp had het moeilijk om voorbij de Brugse verdediging te komen en dat kwam vooral door ene Clinton Mata. De Angolees was op zichzelf een echte muur, waar spelers als Mbokani en Baby maar niet door geraakten.

In play-off 2 speelden Union en Zulte Waregem 2-2 gelijk. Union gaf zijn voorsprong in het slot uit handen door Theo Bongonda twee keer te laten scoren. Bij Union zorgde man in vorm Youssoufou Niakaté voor de twee doelpunten, waardoor hij zijn teller al op vijf doelpunten zet in deze play-offs.

Advertentie