De supporters van Crystal Palace hebben Aaron Wan-Bissaka verkozen tot speler van het jaar. De jonge rechtsachter haalde het met 59% procent van de stemmen. Luka Milivojevic en Wilfried Zaha vervolledigen de top 3.

Wan-Bissaka maakte zijn debuut voor Crystal Palace iets meer dan een jaar geleden, thuis in de Londense derby tegen Tottenham. Sindsdien is hij een vaste klant in de elf van trainer Roy Hodgson. De Engelse oefenmeester steekt de lof voor zijn ruwe diamant dan ook niet onder stoelen of banken: “Hij had een echte vuurdoop vorig jaar, met 3 matchen tegen top 6-ploegen na elkaar. Hij is een erg complete flankverdediger en ik ben blij dat hij in ons team zit.”

Ook had Hodgson goed nieuws voor de supporters, want ook volgend seizoen zal Wan-Bissaka nog op Selhurst Park te zien zijn. “We hebben hem getekend voor de lange termijn. Hij is een jeugdproduct van de club. Zijn inbreng wordt enorm geapprecieerd, niet alleen door de staff en spelers, maar ook door de fans.”

“We hebben hem getekend voor de lange termijn.”

Roy Hodgson