Na een lange revalidatie zag Obbi Oulare eind november licht aan het einde van de tunnel. Met wat wedstrijden bij de beloften en daarna twee korte invalbeurten kwam de stevige spits voor het eerst in actie voor Standard. In zijn eerste wedstrijd als basisklant, op bezoek bij STVV, toonde hij zich volledig hersteld en bijna helemaal fit. En vooral: een enorme meerwaarde voor Standard. Zijn doelpunt was toen de kers op de taart. Enkele dagen later liep het echter mis.

Enkele minuten na zijn invalbeurt op het veld van Akhisarspor in de Europa League kwam Oulare onzacht in contact met de Turkse doelman. Een beenbreuk en opnieuw enkele maanden revalidatie was het harde verdict.

Het feit dat het om een totaal andere blessure ging en de aanvaller dus niet hervallen is, en het gegeven dat hij een zeer sterke indruk maakte in Sint-Truiden, zorgden ervoor dat men op Sclessin bleef en blijft geloven in Obbi Oulare. De aankoopoptie werd niet gelicht, maar vandaag werd een akkoord met Watford bevestigd en tekende Oulare dus een vierjarige verbintenis.

De aankoopoptie zou vastgelegd geweest zijn op 4 miljoen euro, maar nu hebben de Rouches een lagere prijs bedongen. Dit jaar zal Oulare allicht niet (vaak) meer in actie komen – hij hervatte onlangs wel de groepstrainingen -, maar met een volledige voorbereiding in de benen zal hij een spits zijn om naar uit te kijken in het seizoen 2019-2020.