Crystal Palace neemt dit weekend afscheid van clublegende Julian Speroni. Het contract van de inmiddels 39-jarige Argentijn wordt niet meer verlengd. Speroni was maar liefst 15 jaar aan de slag in Selhurst Park.

Dat Speroni een clublegende is, is een understatement. De Argentijn is de doelman met de meeste wedstrijden voor Crystal Palace, 405 om precies te zijn. In die wedstrijden hield hij 112 keer de 0 op het bord, eveneens een clubrecord. Daarnaast werd hij 4 keer verkozen tot speler van het jaar bij Crystal Palace.

Speroni maakte zijn debuut als prof bij CA Platense. In 2001 trok hij naar Europa om bij Dundee in de Schotse eerste klasse te spelen. In 2004 trok hij dan naar Crystal Palace. Hij degradeerde in zijn eerste seizoen bij The Eagles. In 2013 pakte hij als eerste doelman de promotie.

Wat de toekomst brengt voor Speroni, is nog niet bekend. Maar op 39-jarige leeftijd lijkt het niet uitgesloten dat hij de handschoenen aan de haak hangt.

Advertentie