Met Razvan Marin (Ajax) kent Standard al een uitgaande transfer. Een nieuwe creatieve middenvelder was dus een must en zo’n type hebben de Rouches vandaag vastgelegd. Selim Amallah (22) verlaat Moeskroen en speelt vanaf volgend seizoen in Luik.

Amallah brak door bij Tubize in de Belgische tweede divisie. Na 25 wedstrijden maakte hij in 2017 de overstap naar Moeskroen, waar hij ondertussen al 57 wedstrijden speelde. De Marokkaanse Belg speelde zich dit seizoen in de kijker van de grote Waalse broer. Afgelopen wedstrijd werd hij al gespot op Sclessin, vandaag is de overgang officieel gecommuniceerd.

Het is niet duidelijk hoeveel Standard precies betaalt voor de middenvelder. Ook de duur van zijn contract werd niet bekendgemaakt (update: 4 seizoenen). Dankzij het snelle handelen van Standard zal Amallah vanaf dag één van de voorbereiding op de Luikse trainingsvelden te zien zijn.

INObbi Oulare (Watford)
Selim Amallah (Moeskroen)
OUTRazvan Marin (Ajax)