Brazilië – Qatar, 17e minuut. Bij een 1-0-stand in het voordeel van de Brazilianen verdraait Neymar zijn enkel. Even later wordt hij vervangen door Everton, de sterspeler verlaat het veld in tranen. Het verdict is uiteindelijk zeer hard: gescheurde ligamenten en een streep door het toernooi.

In eerste instantie meldde bondscoach Tite nog dat de blessure meeviel, maar even later kwam toch het bericht dat Neymar de Copa América aan zich moet laten voorbijgaan. De voetbalbond geeft aan dat zijn vervanger in de selectie binnenkort zal worden bekendgemaakt.

Brazilië is het gastland van het Zuid-Amerikaanse toernooi, het won de vorige 4 edities op eigen bodem en is dan ook topfavoriet voor de eindzege dit jaar. Chili won de voorbije twee edities in 2015 en 2016.

De Brazilianen beginnen eraan op 14 juni tegen Bolivia. Venezuela en Peru zijn de andere twee landenteams in groep A.


Opstelling Brazilië vs. Qatar (2-0): Ederson; Felipe Luis (Alex Sandro 76′), Miranda, Marquinhos, Dani Alves (Eder Militao 81′); Coutinho (Paqueta 68′), Casmiro, Arthur (Fernandinho 66′); Neymar (Everton 21′), Gabriel Jesus (goal 24′), Richarlison (goal 16′; Neres 63′)