Op het WK U20 in Polen plaatsten Oekraïne en Zuid-Korea zich dinsdag voor de finale van het toernooi. Oekraïne knikkerde Italië uit het bekertoernooi, Zuid-Korea deed hetzelfde met Ecuador. Voor beide ploegen wordt het een allereerste finale op een WK U20.         

Het was in de halve finale tot op het einde bibberen en beven voor de Oekraïners, die met een man minder een 1-0-voorsprong verdedigden tegen Italië. Gianluca Scamacca leek de Italianen met een heerlijke volley in blessuretijd naar verleningen te trappen, maar hij zag zijn doelpunt afgekeurd worden na tussenkomst van de VAR die een elleboog(je) van de doelpuntenmaker opmerkte.

Scamacca zag zijn heerlijke gelijkmaker na tussenkomst van de VAR afgekeurd worden.

Geen eerste finale voor Italië, wel voor Oekraïne. De Oost-Europeanen wonnen eerder in het toernooi hun groep met daarin de Verenigde Staten, Nigeria en Qatar. Nadien schakelde het ook nog Panama en Colombia uit, om vervolgens in de halve finale Italië naar huis te sturen.

Zuid-Korea wist in zijn halve finale Ecuador te verslaan. Ook zij zagen in de absolute slotfase van de partij een Colombiaanse gelijkmaker door de VAR -terecht- afgekeurd worden, zij het voor buitenspel. Voor de Aziaten is het eveneens een eerste finaleplaats op een WK U20. Hun parcours verliep iets stroever dan dat van de Oekraïners.

De Zuid-Koreanen gingen in een groep met Argentinië, Portugal en Zuid-Afrika als tweede door naar de volgende ronde. In de achtste finale moest buurland Japan eraan geloven en in de kwartfinale wist het na verleningen ook Senegal uit te schakelen. Na een 0-1-overwinning tegen Colombia in de halve finale wacht nu dus de strijd om de wereldbeker tegen Oekraïne.

Vrijdag spelen Italië en Ecuador de troostfinale om het brons. Die wedstrijd vindt plaats om 20u30. De finale tussen Oekraïne en Zuid-Korea wordt gespeeld op zaterdag om 18u.

Advertentie