Het was gisteren een speciale dag voor de Malagassiërs. Ze kwamen voor het eerst in actie op een groot toernooi en deze eerste wedstrijd ooit leverde meteen een punt op. De partij in Alexandria tegen Guinee eindigde op 2-2.

Madagaskar staat 107e op de FIFA-wereldranglijst en telt weinig bekende voetballers. De beste spelers zijn Marco Ilaimaharitra (Charleroi), Anicet (Ludogorets) en Romain Métanire (Minnesota United FC). Hun internationaal bekendste speler is allicht de ervaren Jérémy Morel, de 35-jarige verdediger van Olympique Lyon zat echter 90 minuten op de bank.

Guinee was de betere ploeg en kwam in de eerste helft op een verdiende voorsprong. Na de pauze scoorde Madagaskar echter tweemaal, via Anicet en Andria. Kamano maakte nog gelijk vanop de stip, maar het eerste punt voor Madagasker was een feit.

Nigeria versloeg Burundi in de andere wedstrijd in Groep B. Madagaskar neemt het nu op tegen Burundi: bij een zege kan het de nodige druk uitoefenen op Guinee (als Nigeria doet wat het moet doen). De eerste twee teams in de poule van 4 stoten door.