Club Brugge is de voorbereiding met een positieve noot begonnen. KFC Heist werd vlot met 1-9 over de knie gelegd. Philippe Clement maakte zo een geslaagd debuut als hoofdcoach van blauw-zwart. Dit deed hij met zijn vertrouwde 4-3-3-formatie en heel wat jonkies.

De toekomst van Ethan Horvath lijkt hoogst onzeker bij Club, maar de Amerikaan mocht gisterenavond wel nog plaatsnemen tussen de palen. Jeugdproduct Siemen Voet mocht naast Mitrovic plaatsnemen in de as van de verdediging. Luan Peres en Van der Brempt namen respectievelijk de links-en rechtsback voor hun rekening. Met 4 verdedigers gooit Clement de heilige 3-5-2 van Leko meteen van tafel. Het wordt afwachten of Clement deze formatie blijft hanteren. De driehoek in het middenveld werd bezet door anciens Vormer en Rits, aangevuld met jeugdproduct Van Den Keybuys. Arnaut Danjuma mocht plaatsnemen op zijn geliefkoosde linkerflank. Eric Appiah, die tijdens de Viareggio Cup vlot de weg naar het doel vond, kreeg een stekje op de rechterflank. Loïs Openda maakte het trio voorin compleet diep in de spits.

Zoals verwacht werd de wedstrijd tegen de tweedeprovincialer er een van veel eenrichtingsvoetbal. Van Den Keybuys mag terugblikken op een geslaagd debuut. In de zevende minuut wist hij in twee tijden het leer in het doel te werken. Opvallend: Van Den Keybuys, normaliter geposteerd op de nummer 10, sloot erg dicht aan bij Openda en fungeerde meer dan eens als tweede spits. In balverlies zakten flanken Danjuma en Appiah wat dieper in, waardoor er vlot werd overgeschakeld naar een 4-4-2. Rond de 20e minuut scoorde Danjuma met een van zijn typische acties, naar binnen komen en scoren. Openda wrong enkele kansen de nek om, maar even later maakte Appiah er op voorzet van Luan Peres toch 0-3 van. Dat Peres op de linksback stond geposteerd is geen toeval. Club moet namelijk werk maken van een goede linksachter. In het systeem van Leko werd de volledige linkerflank bezet door Diatta/Danjuma met ondersteuning van Denswil. Nu er overgeschakeld wordt naar een vier verdedigers, heeft Club nood aan een nieuwe linksback. Peres kreeg nog niet ten volle zijn kans, maar lijkt toch te kort te komen. Denswil kan links uit de voeten, maar is certitude centraal achterin en mist ook snelheid op de flank.

In de tweede helft kregen 11 andere jongens hun kans. Letica startte in doel met voor hem nieuwkomer Kossounou en Schoonbaert. Mata en De Cuyper stonden op de flanken. Amrabat startte naast jonkies De Ketelaere en De Wolf op het middenveld. Noah Fadiga, zoon van, en Ngonge stonden Jelle Vossen bij voorin. In de tweede helft maakte vooral Charles De Ketelaere indruk met tweede knappe goals. Tweemaal plaatse hij de bal enig mooi met zijn linker in de kruising. Heist maakte vanop de stip de 1-5. Schoonbaert scoorde op corner de 1-6. In minuut 83 stuurde Amrabat De Ketelaere diep, die op zijn buurt Ngonge vrij zag staan aan de tweede paal: 1-7. Twee goals en een assist dus voor De Ketelaere. Vossen maakte daarna nog twee goals en zette zo de 1-9-eindstand op het bord.

Volgende week zaterdag speelt Club een volgende oefenwedstrijd tegen Torhout. Op woensdag 3 juli wacht de eerste tegenstander met enig kaliber. Club oefent dan tegen Heracles Almelo uit Nederland.

Advertentie