In Spanje is de derde en laatste promovendus naar de Primera División gekend. RCD Mallorca wint de terugwedstrijd van de finale van de eindronde met 3-0 van Deportivo La Coruña, nadat het de heenwedstrijd met 2-0 verloren had. Bloed, zweet en tranen leveren Mallorca, toch ietwat verrassend, het laatste promotieticket naar de Spaanse hoogste klasse op.

RCD Mallorca eindigt de reguliere competitie als promovendus op een vijfde plaats, die recht geeft op deelname aan de eindronde. Als underdog begint het aan die eindronde en legt het in de halve finale Albacete over de knie. Na een 2-0-overwinning in de heenwedstrijd en een 1-0-nederlaag  in de terugwedstrijd, weet het zich nipt te plaatsen voor de finale. De nummer zes in de stand Deportivo schakelt dankzij twee overwinningen Málaga uit in zijn halve finale.

De heenwedstrijd van de finale wordt met 2-0 gewonnen door Depor. Geen eenvoudige klus voor Los Bermellones om dat resultaat op eigen veld op te halen, maar ze bewijzen dat het niet onmogelijk is en winnen de terugwedstrijd met 3-0.

De promotie voor het Spaanse eiland van de Balearen is na een straffe remontada op die manier alsnog een feit. De tweede promotie in evenveel seizoenen. Het zal na zes jaar afwezigheid komend seizoen opnieuw te aanschouwen zijn in La Liga. CA Osasuna en Granada CF waren al eerder zeker van promotie.

 

Advertentie