Standard heeft een nieuwe linksachter beet. Als Laifis blijft, schuift hij allicht terug op naar het centrum en dus was een betere speler dan Pocognoli en Miangue een must op de linksbackpositie. Nicolas Gavory (24), pas vorig seizoen overgekomen naar FC Utrecht, tekende op Sclessin een contract voor vier seizoenen. Standard zou 3 miljoen euro overmaken aan de Nederlanders.

Gavory werd opgeleid bij Auxerre en kwam via Beziers bij Clermont Foot terecht. Vorig jaar kocht FC Utrecht hem daar weg. In de Eredivisie werd hij meteen een vaste waarde, meestal op de linksachterpositie. De Fransman kwam ook in een handvol wedstrijden aan de bak bij de nationale jeugdploegen.

Gavory, die voor het rugnummer 24 koos, is al de 6e inkomende speler van de Rouches na Oulare, Amallah, Vojvoda, Boljevic en Castro. Anthony Limbombe en Vanja Milinkovic-Savic tekenen binnenkort ook. FC Utrecht verliest na Nick Marsman (Feyenoord) een tweede sterkhouder.