Al jaren bezoek ik elke thuiswedstrijd en meerdere uitwedstrijden van mijn club FC Groningen. Vanzelfsprekend heb ik daarom ook een seizoenkaart bij De Trots van het Noorden. Vandaag heeft de KNVB laten weten dat tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2019/2020 – FC Groningen – FC Twente – supporters met een seizoenkaart op vak F geen toegang krijgen. Laat ik nu net één van de driehonderd ‘gelukkigen’ zijn…

Het besluit van de KNVB is genomen naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen Ajax van april afgelopen seizoen. Het was een laatste waarschuwing voor de ‘fans’ van de FC, aangezien ze dat eerder het seizoen ook al tegen Heracles en PSV hadden gedaan. Logisch dat de KNVB dan ingrijpt, al ben ik van mening dat vuurwerk afsteken in het stadion geen misdrijf is. Conclusie: FC Groningen moet driehonderd seizoenkaarthouders van vak F, waarvan waarschijnlijk iedereen onschuldig is,  de toegang weigeren tegen FC Twente. Daarnaast dient het ook een bedrag van €15.000 te betalen aan de KNVB.

Drie seizoenen geleden verhuisde ik van vak T naar de sfeervolle Noordtribune. Destijds kon ik kosteloos mijn seizoenkaart laten overzetten, waarbij ik ook keurig telefonisch werd geholpen door een medewerker van de ticketing. Na mijn belletje van vandaag (25-6-2019) was dat niet meer mogelijk om van vak F naar bijvoorbeeld vak D te gaan, orders van de KNVB. Destijds ben ik bij toeval dus op vak F gezet voor mijn seizoenkaart… daar betaal ik nu dus de prijs voor.

Natuurlijk ben ik gefrustreerd, het voelt als onrecht dat me wordt aangedaan. Zelf staan wij niet eens op vak F, maar op een van de vakken daarnaast. Maar dit mocht niet baten na mijn belletje. De KNVB heeft het besloten en, ondanks dat FC Groningen gezichtsherkenningcamera’s heeft, lopen de ‘vuurwerkdaders’ vrij rond. Het frustreert mij dat in de hedendaagse, technologische maatschappij niet een passende straf voor een paar ‘raddraaiers’ kan worden gevonden. Begrijp me niet verkeerd, vuurwerk is mooi en het is sfeerverhogend, en afgelopen seizoen is de sfeer bij de FC ook aanzienlijk toegenomen. Maar de onschuldige supporters die gewoon hun cluppie komen aanmoedigen, biertje in de hand samen met vrienden, zijn nu de dupe geworden van dit besluit. Dat mag volgens mij nooit gebeuren. KNVB en FC Groningen, jullie moeten je schamen!

Advertentie