Het bestuur van Standard wil alle transfers zo snel mogelijk rond hebben. Oulare, Amallah, Vojvoda, Boljevic, Castro, Gavory, Limbombe en Vanheusden tekenden al. Aangezien Guillermo Ochoa de club na twee mooie jaren zal verlaten, was er ook een nieuwe doelman nodig. Er werden meerdere namen genoemd, maar uiteindelijk viel de keuze op de broer van Sergej Milinkovic-Savic, die gehuurd wordt met aankoopoptie.

De in Spanje geboren Serviër Vanja Milinkovic-Savic vatte zijn jeugdcarrière aan in Oostenrijk. In 2013 trok hij naar Vojvodina (Servië), waar hij al snel de aandacht trok van Manchester United. De Engelse topclub kocht de doelwachter, maar leende hem meteen terug uit aan Vojvodina.

In januari 2016 maakte de keeper transfervrij de overstap naar Lechia Gdansk. Daar had hij amper een half seizoen nodig om opnieuw op te vallen en het was Torino dat hem voor €2.600.000 aankocht. Vorig seizoen werd Milinkovic-Savic achtereenvolgens uitgeleend aan SPAL (Serie A) en Ascoli (Serie B).

De boomlange doelman is nog steeds amper 22 jaar oud en blijft gelden als een groot talent. Hij is sterk in de lucht, maar beschikt ook over goede voeten (zie onderstaande video) en snelle reflexen. Ex-topdoelman Michel Preud’homme is alvast overtuigd. Milinkovic-Savic wordt voor één seizoen gehuurd, waarna Standard een aankoopoptie van iets meer dan €3.000.000 kan lichten.

Advertentie