Heel populair is de Chinese voetbalcompetitie niet in Europa, toch is het interessant om even te kijken hoe de zaken ervoor staan nu de helft van het seizoen 2019 achter de rug is. Aangezien het vierde team op de ranking, Shandong Luneng (Fellaini, Pellè), 12 punten achterstand heeft op plaats 3, lijkt het een driestrijd te worden om de titel.

  1. Beijing Sinobo Guoan 15 – 39
  2. Guangzhou Evergrande Taobao 15 – 37
  3. Shanghai SIPG 15 – 37

Voor het Beijing Guoan van Renato Augusto, Cédric Bakambu en Jonathan Viera zou het de 2e landstitel zijn. Shanghai SIPG (Hulk, Oscar) pakte vorig seizoen zijn eerste kampioenschap, Guangzhou Evergrande (Paulinho, Talisca) is recordtitelhouder met 7 stuks uit 15 seizoenen.

Nederlanders zijn er niet in China, maar naast Fellaini lopen er nog wel twee Belgen rond: Moussa Dembélé en Yannick Carrasco (mogelijk op weg naar Arsenal). Hun clubs staan respectievelijk 9e (Guangzhou R&F) en 10e (Dalian Yifang).

Ook onderaan de ranglijst is het spannend: 5 ploegen hebben vooralsnog 10 à 12 punten verzameld. Twee teams zullen degraderen naar de tweede divisie.

Advertentie