Voor voetbalsupporters bestaat er niets mooiers dan (ex-)spelers die de liefde voor hun favoriete club delen. Als het over clubliefde gaat, kom je al snel uit bij Gianluigi Buffon en Frank Lampard. Beide iconen keerden vandaag, elk in een andere rol, terug bij hun respectievelijke clubs.

Gianluigi Buffon (41) verliet Juventus net geen jaar geleden voor de hoofdstad van Frankrijk. Hij won de landstitel en werd absoluut gerespecteerd bij Paris Saint-Germain, maar wilde er geen contractverlenging tekenen. Vandaag zette Gigi zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis (één jaar) bij Juventus, de club waarvoor hij reeds 656 keer in actie kwam en die hij zelfs trouw bleef na de verplichte degradatie naar de Serie B. Na het komende seizoen, waarin Buffon als tweede keeper zal fungeren, krijgt de iconische doelwachter allicht een andere functie bij Juventus.

Frank Lampard is de topscoorder aller tijden van The Blues, en dat als middenvelder. Hij kwam 640 keer in actie in het shirt van Chelsea en voegde er alle Engelse en Europese titels toe aan zijn palmares. In februari 2017 hing hij zijn schoenen aan de wilgen, een jaar later werd hij coach bij Derby County in de Championship. Die club leidde hij vorig jaar naar de (verloren) promotiefinale tegen Aston Villa. Nu krijgt hij de loodzware taak om Chelsea, waarschijnlijk – op Pulisic en Kovacic na – zonder inkomende transfers door het post-Hazard-tijdperk te sleuren. Eén ding is zeker: Lampard zal de onvoorwaardelijke steun van de fans genieten, een luxe die zijn voorganger Sarri ondanks de uiteindelijke successen niet had.

Advertentie