“Veer Zien MVV” stelt € 20.000 beschikbaar als bijdrage voor het doen van een zomertransfer, zo maakte het supportersinitiatief vandaag bekend. De MVV-leiding maakte onlangs wereldkundig dat de Maastrichtse club de ambitie heeft om binnen twee jaar in de Eredivisie te spelen en dat het spelersbudget door inspanningen van een aantal sponsoren substantieel kon worden verhoogd. Nu leveren dus ook de fans van de Sterrendragers hun bijdrage aan het versterken van de selectie.

“Veer zien MVV” ontstond in 2010, toen het water de club uit Maastricht weer eens financieel aan de lippen stond. Het doel van het supportersinitiatief is het versterken van de financiële basis van de club. Niet alleen via donateursgelden (leden betalen een maandelijkse bijdrage), maar ook via de opbrengsten van de door “Veer zien MVV” beheerde catering en merchandise. Sinds haar oprichting wist VZM al € 650.000,00 aan MVV over te maken.

Jaarlijks wordt een doel bepaald waarvoor het geld beschikbaar wordt gesteld. Bijvoorbeeld voor supporterszaken of de jeugdopleiding van MVV, maar dus ook voor het versterken van de selectie van het eerste elftal Tijdens de afgelopen winterse transferperiode droeg VZM ook al bij in het transferpotje. Mede door het ruggesteuntje van de fans kon MVV zich tussentijds versterken met Joshua Holtby (van Alemannia Aachen) en Jordy Croux (gehuurd van Willem II)

Met nog een dikke maand te gaan voordat het nieuwe seizoen in de Eerste divisie weer losbarst, is de oogst voor wat betreft het aantrekken van nieuwe spelers ronduit mager. Behoudens het huren van de Luxemburgse international Enes Mahmutovic (van Middlesbrough FC) wil het met het aantrekken van vers bloed nog niet echt vlotten in De Geusselt.

De Maastrichtenaren beschikken inmiddels wel over een volledig gerenoveerde trainersstaf. Ron Elsen, al jaren trainer tegen wil en dank, heeft zijn oude functie van technisch directeur weer opgepakt. Maastrichtenaar Fuat Usta vormt nu samen met Robbie Servais, Roger Reijners en de deze week gepresenteerde keeperstrainer Vladan Kujovic de nieuwe technische staf van MVV.

Advertentie