Felipe Avenatti (26), vorig seizoen auteur van 15 doelpunten op huurbasis bij KV Kortrijk, verlaat Bologna definitief. De Rouches betalen €3.500.000, waar via bonussen nog maximaal €750.000 kan bijkomen. Avenatti was al mee op stage met Standard, maar door een blessure kon hij nog niet alle testen afleggen en liet de officialisatie even op zich wachten.

De Uruguayaanse (schaduw)spits begon in eigen land bij River Plate en kwam in Europa terecht toen het Italiaanse Ternana hem aantrok in 2013. Voor deze club, waarvan de supporters overigens banden hebben met UI96, speelde Avenatti 144 wedstrijden (33 doelpunten, 15 assists) alvorens terug te keren naar Zuid-Amerika. Luqueno (Paraguay) liet de toen vrije speler een contract tekenen, maar leende hem meteen uit aan Bologna.

Na die uitleenbeurt kocht Bologna de lange aanvaller vorige zomer voor 2,5 miljoen euro, dezelfde prijs die Ternana jaren geleden al betaald had. Op het einde van de zomermercato leende KV Kortrijk Avenatti een jaartje en dat bleek een succesvolle zet. Avenatti blonk steevast uit en trok in januari al de aandacht van Standard, dat Oulare en Sa geblesseerd zag afhaken.

Deze winter kwam het niet tot een transfer ondanks wederzijds geflirt, maar nu is de overgang wel een feit. Met Avenatti haalt Standard een extra optie voorin, in de wetenschap dat Orlando Sà nog aan het revalideren is en Duje Cop mogelijk andere oorden zal moeten opzoeken. Die laatste presteerde wel degelijk in de eerste oefenwedstrijden.

Standard rondde reeds 8 transfers af: Oulare, Amallah, Vojvoda, Boljevic, Castro, Gavory en Limbombe. Nu is het vooral wachten op eventuele vertrekkers, want de selectie lijkt compleet.