Waasland-Beveren heeft donderdagnamiddag twee nieuwe transfers afgerond. Xian Emmers wordt gehuurd van Inter Milaan, nadat Standard hem eerder niet wilde opnemen in de Vanheusden-deal. Ook doelman Lucas Pirard kiest voor een avontuur op de Freethiel, hij zag geen toekomstperspectief meer bij STVV.

De komst van Xian Emmers mag wel een stunt genoemd worden. De 19-jarige jeugdinternational werd onder de neus van onder meer Antwerp weggekaapt. Het doel van Emmers is om dit seizoen zoveel mogelijk minuten te maken en dat verklaart ook zijn keuze voor Waasland-Beveren. “Ik ben heel blij, voelde meteen de steun van heel de club. Het bestuur, de trainer: ze wilden mij ook écht graag. De eerste indrukken hier zijn ook superpositief. Waasland-Beveren lijkt me een heel familiale club, ja, het gevoel is meteen goed. Ik ga me hier snel thuisvoelen denk ik.”

De kwaliteiten van Emmers zijn vooral offensief ingesteld. De jonge Belg fungeert het beste als een box-to-box-speler waarin hij zich aanvallend kan uitleven. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan de Italiaanse tweedeklasser Cremonese, waarvoor hij 20 keer opdraafde en één keer scoorde en één assist leverde.

Ook Lucas Pirard speelt volgend seizoen dus voor de fusieclub. Pirard was nooit een onbetwistbare basisspeler bij STVV en dit seizoen moest hij Kenny Steppe voor zich dulden. Bij Beveren volgt hij Davy Roef op, die een nogmaals verlengd verblijft niet zag zitten. Pirard ondertekende een contract voor drie seizoenen.