KRC Genk is misschien wel aan zijn beste transferperiode ooit bezig. Inkomend werd er nog nooit zoveel geld uitgegeven en de volgende toptransfer staat al klaar om zich in de Luminus Arena te begeven: Ianis Hagi, zoon van legende Georghe Hagi, legt morgen zijn medische testen af in Genk.

Ianis Hagi speelde een ijzersterk EK U21, met als gevolg vergaande interesse voor het Roemeense toptalent. Ploegen als FC Barcelona, Sevilla en Spartak Moskou hengelden naar de diensten van Hagi maar nu lijkt toch Racing Genk aan het langste eind te trekken. Georghe Hagi, inmiddels ook zijn trainer bij FC Viitorul, ziet meer in een tussenstap naar een kleinere competitie dan naar meteen een topcompetitie bij een topclub. Bij Razvan Marin bleek een overgang naar België namelijk een schot in de roos.

Morgen rijst Hagi met zijn vader af naar Genk voor de medische en fysieke testen en wordt er ook nog verder onderhandeld over de laatste details.