Vannacht werd de eerste wedstrijd van het toernooi afgewerkt in het stadion van het Amerikaanse Chicago Fire. Een aangenaam kijkstuk leverde drie punten en een virtuele leidersplaats op voor de Italianen, die ‘Chivas’ met 2-1 versloegen.

International Champions Cup 2019: 12 teams spelen elk 3 en dus in totaal 18 wedstrijden. Er wordt in verschillende werelddelen en landen gevoetbald, maar net als vorig seizoen maakt men gebruik van slechts één klassement.

Opstelling Fiorentina: Dragowski; Venuti (Dabo 73′), Ceccherini, Ranieri (Hristov 73′), Terzic (Hancko 46′); Benassi (Zurkowski 62′), Cristóforo (Lakti 74′), Castrovilli (Saponara 46′); Eysseric (Báez 46′), Simeone (Vlahovic 46′), Sottil [Montiel 62′ (Koffi 90′)]

Opstelling Chivas: Rodriguez (Gudino 61′); Van Rankin, Mier, Alanis (Briseno 78′), Sanchez (Mayorga 78′); López (Sandoval 78′), Molina (Perez 61′), Villalpando (Cervantes 73′); Peralta (Gonzalez 62′), Pulido (Huerta 78′), Brizuela

Na enkele kansjes aan beide kanten waren het de Mexicanen die het openingsdoelpunt van de partij en de International Champions Cup scoorden. Een matig laag schot van Javier López week af en wist zo doelman Dragowski te verrassen: 0-1 in de 25e minuut.

Fiorentina reageerde snel via een perfect aangesneden vrije trap van Terzic, die door Giovanni Simeone tegen de touwen werd gewerkt. 1-1 was tevens de stand bij de pauze, mede omdat Alan Pulido miste vanop elf meter: hij koos voor een ‘Jorginho-sprongetje’ in de aanloop, maar Dragowski nam de juiste beslissing en redde.

Vroeg in de tweede periode kwam Fiorentina op voorsprong. Riccardo Sottil maakte het leer handig vrij en scoorde via een lage geplaatste schuiver in de verste hoek. Nadien raakte Vlahovic nog het houtwerk namens de Italianen en drong Chivas nog aan, maar het bleef bij 2-1 in het voordeel van Fiorentina.

 1. Fiorentina 1-3
 2. AC Milan 0-0
 3. Arsenal 0-0
 4. Atlético Madrid 0-0
 5. Bayern München 0-0
 6. Benfica 0-0
 7. Inter 0-0
 8. Juventus 0-0
 9. Manchester United 0-0
 10. Real Madrid 0-0
 11. Tottenham 0-0
 12. CD Guadalajara 1-0
Advertentie