Ally Mbwana Samatta heeft er zijn beste seizoen ooit op zitten bij de landskampioen met als gevolg dat hij grof wild is op de transfermarkt. Verschillende staartploegen uit de Premier League hengelden al naar de diensten van de Tanzaniaan, maar nu mengt ook Galatasaray zich in de strijd. 

Bestuursleden van de Turkse topclub zakten dinsdagochtend af naar de Luminus Arena om te praten over een eventuele transfer van Samatta naar Turkije, maar KRC Genk hield de boot af. Galatasaray zou tien miljoen euro willen geven voor Samagoal, maar Genk heeft een hoger bedrag in gedachten. Vermoedelijk schommelt dat bedrag tussen dertien en zeventien miljoen euro. Genk heeft vorige winter te kennen gegeven aan Samatta te zullen meewerken aan een transfer, mits de juiste prijs op tafel wordt gelegd.

Voorlopig wordt er gewoon verwacht dat de 26-jarige aanvaller zaterdag tussen de lijnen staat in de Supercup tegen KV Mechelen. Voor Genk zou het de tiende prijs in de clubgeschiedenis kunnen worden.

Advertentie