De tweede wedstrijd van het toernooi werd gespeeld in Carson (Californië). Arsenal nam het op tegen Bayern München, een tegenstander die vaak te sterk bleek in de Champions League.

International Champions Cup 2019: 12 teams spelen elk 3 en dus in totaal 18 wedstrijden. Er wordt in verschillende werelddelen en landen gevoetbald, maar net als vorig seizoen maakt men gebruik van slechts één klassement.

Opstelling Arsenal: Leno (Martínez 46′); Maitland-Niles, Sokratis, Mustafi (Chambers 81′), Monreal (Kolasinac 46′); Willock (Burton 64′), Xhaka; Mkhitaryan (Nelson 64′), Özil (John-Jules 81′), Aubameyang (Saka 81′); Lacazette (Nketiah 81′)

Opstelling Bayern München: Neuer (Ulreich 46′); Kehl (Kimmich 46′), Boateng (Süle 46′), Martinez (Pavard 46′), Alaba (Poznanski 46′); Ontuzans (Gnabry 46′), Tolisso (Goretzka 46′), Thiago (Stiller 46′), Johansson (Singh 46′), Arp (Coman 46′); Müller (Lewandowski 46′)

Arsenal vatte de wedstrijd goed aan, maar uiteindelijk konden we spreken van een evenwichte pot voetbal met mogelijkheden aan beide zijden. De eerste helft eindigde op een brilscore, enkele minuten na de pauze viel het eerste doelpunt: Louis Poznanski werkte een voorzet ietwat knullig in eigen doel.

In de 71e minuut stonden de grote namen op voor Bayern. Gnabry schilderde het leer met veel gevoel op het hoofd van Lewandowski, die de touwen deed trillen en tekende voor de gelijkmaker. De wedstrijd leek af te stevenen op een puntendeling, maar een vlotte combinatie namens Arsenal in de slotfase besliste daar anders over. Nketiah was het eindstation en zo de auteur van het winnende doelpunt in de 88e minuut.

Eerdere uitslag

Fiorentina 2-1 CD Guadalajara

Klassement

 1. Arsenal 1-3
 2. Fiorentina 1-3
 3. AC Milan 0-0
 4. Atlético Madrid 0-0
 5. Benfica 0-0
 6. Inter 0-0
 7. Juventus 0-0
 8. Manchester United 0-0
 9. Real Madrid 0-0
 10. Tottenham 0-0
 11. Bayern München 1-0
 12. CD Guadalajara 1-0
Advertentie