Zondag 21 juli: een drukke dag op de International Champions Cup! Vannacht werden er met Arsenal – Fiorentina en Bayern München – Real Madrid twee wedstrijden gespeeld in de Verenigde Staten, later op de dag was het National Stadium in Singapore City het decor van de clash tussen Juventus en Tottenham.

International Champions Cup 2019: 12 teams spelen elk 3 en dus in totaal 18 wedstrijden. Er wordt in verschillende werelddelen en landen gevoetbald, maar net als vorig seizoen maakt men gebruik van slechts één klassement.

Arsenal 3-0 Fiorentina

Het was een wedstrijd waarin veel sterren niet of pas laat tussen de lijnen verschenen. Beide teams lieten kansen noteren, Arsenal toonde zich echter het meest efficiënt en trok de partij met 3-0 naar zich toe. Edward Nketiah scoorde opnieuw – tweemaal zelfs – en Joseph Willock zette de eindstand in de slotfase op het bord. Arsenal pakt zo 6 op 6.

Bayern München 3-1 Real Madrid

Kovac en Zidane lieten wel al hun grote namen opdraven. Eden Hazard kwam gedurende de eerste helft in actie en liet meerdere uitstekende acties zien. Bayern had iets meer kansen dan de Spanjaarden en scoorde driemaal, via Tolisso, Lewandowski en Gnabry. Sven Ulreich pakte nog rood in de 81e minuut, gevolgd door een knap doelpunt van Rodrygo Goes.

Juventus 2-3 Tottenham

Juventus – Tottenham, de debuutwedstrijd van De Ligt, Rabiot en Ndombele (als invallers), werd een waar spektakelstuk. Lamela scoorde het enige doelpunt van de eerste helft, via Higuain en Ronaldo ging Juve rond het uur op enkele minuten tijd op en over de Engelsen. Lucas Moura trok de bordjes snel weer gelijk na een goede loopactie, 2-2. Harry Kane verblufte iedereen in de extra tijd met een schot van grote afstand en tevens het winnende doelpunt.

Eerdere uitslagen

Fiorentina 2-1 Guadalajara
Arsenal 2-1 Bayern München
Manchester United 1-0 Inter
Benfica 3-0 Guadalajara

Klassement

 1. Arsenal 2-6
 2. Benfica 1-3
 3. Bayern München 2-3
 4. Tottenham 1-3
 5. Manchester United 1-3
 6. Fiorentina 2-3
 7. AC Milan 0-0
 8. Atlético Madrid 0-0
 9. Juventus 1-0
 10. Inter 1-0
 11. Real Madrid 1-0
 12. Guadalajara 2-0