Standard haalde deze transferperiode een nieuwe doelman: Vanja Milinkovic-Savic. De Serviër moet Ochoa vervangen, die quasi zeker vertrekt. De boomlange doelwachter is echter nog niet volledig fit en moet de competitiestart mogelijk aan zich voorbij laten gaan. Als dat het geval is, lijkt het neefje van Gilbert Bodart de voorkeur te krijgen op Gillet.

In de galawedstrijd tegen OGC Nice (2-1-winst) speelden Arnaud Bodart en Vanja Milinkovic-Savic elk één helft. Hiermee lijkt de keuze tussen Bodart (21), die tijdens alle oefenwedstrijden goed presteerde, en de zeer ervaren – maar nog steeds topfitte – Gillet (40) gemaakt.

Arnaud Bodart, een echt jeugdproduct van de Luikse club, kwam reeds twee keer in actie voor de A-ploeg van Standard. Hij mocht in 2017 de laatste twee wedstrijden in Play-off 2 voor zijn rekening nemen (1-3-zege op Waasland-Beveren, 2-0-zege tegen Lierse).

View this post on Instagram

⚽️🙏🏻🔴⚪️

A post shared by Arnaud Bodart (@bodartarnaud16) on

Op de vraag of de talentvolle keeper net als zijn oom Gilbert meer dan 400 wedstrijden voor Standard zal spelen, kunnen we nog geen antwoord geven. Wel is de kans niet onbestaande dat Arnaud opnieuw minuten zal mogen maken in een officiële wedstrijd van de Luikse hoofdmacht.

Advertentie